19 Şubat 2009

Dr. Enver Ören

DR. ENVER ÖREN..
Saturday, Kasım 1, 2008 • Kategori: silsile-ialiyye-alimler
http://www.ihlasholding.com.tr

Enver Ören ( 10.02.1939)
10 Şubat 1939'da Denizli'nin Honaz nahiyesinde dünyaya gelmiştir. Ilk ve Orta tahsilini Denizli'de bitirerek Kuleli Askeri Lisesine, oradan da Istanbul Üneversitesi, Fen Fakültesi'ne girdi. 1961 yılında Lisans öğretimini başarıyla tamamladıktan sonra kazandığı NATO bursu ile, birbuçuk yıllığına mesleki çalışmalar yapmak üzere Napoli'ye gitti. Dönüşünde bir müddet öğretim görevlisi olarak üniversite de çalıştı. Anarşi ve terör olaylarının üniversitelere sıçraması ve üniversitelerde bilim yapmanın adeta imkansız hale gelmesi üzerine, 1970 yılında üniversiteden ve akademik hayattan ayrılmak mecburiyetinde kaldı. Birkaç idealist genç arkadaşıyla birlikte, ülke şartlarının kendilerine yüklediği misyonun gereği olarak gazeteciliğe başladı.Çıkardığı gazete önce Hakikat sonra Türkiye adını aldı. Bu olayı "ikinci doğumum" şeklinde niteleyen Dr. Enver Ören; gazetecilikle beraber iş dünyasında da saygın bir yer edindi.Halen İhlas Holding ve bağlı şirketleriyle ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunuyor.Kendisi şu an İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanıdır.
İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver Ören’den güzel sözler.Genç Yöneticiler! Aşağıdaki öğütlerim kulağınıza küpe olsun.Bana göre iyi bir yönetici şöyle olmalı:1. “Ehil” olmalı.2. “Motive” edecek bir kişiliği olmalı.3. “Sevecek” bir insan olmalı.4. “Sevdirecek” bir insan olmalı.5. “Güvenecek” bir kişi olmalı.6.“Güvendirecek” bir kişiliği olmalı.7. “İdeal Ülkü Verecek” bir insan olmalı.8. “İmkan Verecek” bir kişi olmalı.9. “Tatminkar Ücret” verebilecek cömertliği olmalı.



İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver Ören’in sevdiği güzel sözlerden bazıları....GÜZEL SÖZLER:1. Bir işin niçin yapıldığı, nasıl yapıldığından daha önemlidir.2. Dağatıldıkça artan tek şey bilgidir. Onu esirgemeye haklı sebebiniz olamaz.3. Bir işi iyi yapmak çok yapmakla olur.4. İşinden ve eşinden memnun olan daima güler.5. Kamış boşum dedi şekerlendi! Ağaç yükseldi baltayı yedi!6. Kişiyi sorma, arkadaşını sor.7. İbadet de gizli, kabahat de.8. İki arslan bir posta sığmaz.9. İki at bir kazığa bağlanmaz.10. Bin işit, bir söyle.11. İki el bir baş içindir.12. İki karpuz bir koltuğa sığmaz.13. İki kişi “başında fes yok” derse, başını yokla.14. İki testi çarpışınca biri kırılırsa biri de çatlar.15. İnsan beşer, kuldur bazen şaşar.16. İnsanı gam, duvarı nem yıkar.17. İnsanın vatanı doğduğu yer değil, doyduğu yerdir.18. İnsan sözünden, hayvan yularından tutulur.19. İp inceldiği yerden kopar.20. İstediğini söyleyen, istemediğini işitir.21. İşine hor bakan, boynuna torba takar.22. İşini kış tut da yaz çıkarsa bahtına.23. İş insanın aynasıdır.24. İşin yoksa şahit ol, paran çoksa kefil ol.25. İşten artmaz, dişten artar.26. İyi evlat babayı vezir, kötü evlat rezil eder.27. İyiliğe iyilik her kişinin karı, kötülüğe iyilik er kişininkarı.28. İyilik eden, iyilik bulur.
Türkiye Gazetesi, Dr. Enver Ören tarafından 22 Nisan 1970 yılında yayınlanmaya başlayan günlük bir gazetedir. Türkiye Gazetesi, İhlas Holding'in bir parçasıdır ve holdingin ilk kurumudur.
Türkiye Gazetesi bindokuzyüzseksen'e değin akşam gazetesi olarak yayımlandı. Daha sonraları sabah gazetesi olarak çıktı.Bindokuzyüzseksendört'ten sonra Türkiye'de ilk kez okuyucularının adreslerine doğrudan dağıtımı gerçekleştirdi. İhlas Haber Ajansının(İHA) hizmet verdiği Türkiye Gazetesi sağ kamuoyuna seslenen en etkili gazetelerden biridir.

bkey="gurbetdeyazmak.9444fa57708748f28b5c54e758b308a1";

Kalıcı Bağlantı Yorum (1) Yorum yaz! Arkadaşına Gönder!
1 yorum yazılmıştırYazan:BRAVO Tarih: Salı, Aralık 16, 2008 Konu: ÇOK İYİ ANLATMIŞSINIZ
SAYIN ENVER ÖREN'İ ÇOK İYİ ANLATMIŞSINIZ...

Hiç yorum yok: